Cum funcționează produsele dezinfectante
Indiferent cât de curată vă păstrați casa, germenii și bacteriile sunt rezistente și apar în locurile unde vă așteptați cel mai puțin. Curățarea casei nu este suficientă - iată de ce dezinfectarea casei este un element esențial pentru asigurarea protecției familiei dumneavoastră.
Curățarea este foarte bună - și este o componentă esențială a menținerii unei igiene excelente. Dar unii germeni pot supraviețui zile în șir, iar singura modalitate de a ține la distanță germenii și bacteriile este să dezinfectați după curățare. Puteți afla diferența între curățare și dezinfectare aici, și de ce este o idee bună să reanalizați rutina dumneavoastră de curățenie.
Cum funcționează produsele dezinfectante?
În general, dezinfectații au trei moduri diferite în care afectează sau elimină bacteriile și virusurile. Sunt substanțe chimice și trebuie tratate cu grijă. Alegerea tipului de dezinfectant depinde de scopul în care este folosit, și din acest motiv trebuie să vă asigurați că știți cum trebuie aplicat.
Produsele dezinfectante pe bază de alcool și produsele dezinfectante pe bază de fenol utilizează substanțe reticulare, coagulante și aglomerante. Produsele dezinfectante pe bază de alcool sunt excelente pentru a inhiba germinația sporilor, deoarece afectează enzimele din bacterii și germeni. Alcoolul cauzează aglomerarea proteinelor celulare, care își pierd astfel funcția. Produsele dezinfectante pe bază de alcool trebuie diluate cu apă pentru rezultate maxime. Fenolul omoară bacteriile, deteriorând pereții celulari ai bacteriilor și germenilor.
Produsele dezinfectante pe bază de clor distrug germenii și bacteriile prin oxidare. Aceste tipuri de produse dezinfectante vizează anumite enzime metabolice esențiale din germeni și bacterii, ceea ce duce la distrugerea acestora. Acestea acționează rapid împotriva bacteriilor.
Produsele dezinfectante care sunt compuși de peroxigen sunt letale pentru multe specii de bacterii, deoarece sunt oxidanți puternici. Radicalii hidroxil atacă componente celulare esențiale și membranele germenilor și bacteriilor, producând colapsarea acestora.
Utilizarea lor poate fi diferită în funcție de locul pe care doriți să îl dezinfectați, dar lucrul cel mai important este să aplicați dezinfectanții corect și unitar. Dezinfectanții pot fi otrăvitori, prin urmare aveți grijă. Dacă înțelegeți modul lor de funcționare, vă puteți asigura siguranța casei.
Ce zone din casă trebuie dezinfectate?
Bucătăria.
Bucătăria este un loc esențial, în care igiena primează. Este locul în care pregătiți mâncarea și unde atingeți multe lucruri. Mânerele și dulapurile „transportă” germeni, iar spălarea frecventă a mâinilor ajută la limitarea răspândirii germenilor și bacteriilor. Toxiinfecția alimentară este o altă amenințare. Bacteriile E. coli provin din carnea crudă, listeria din brânzeturi și salmonella din pui și ouă crude. Opriți răspândirea germenilor dezinfectând suprafețele după fiecare operațiune de pregătire a alimentelor folosind pulverizatorul Dettol Surface Cleanser și folosiți regulat un săpun igienizant precum Dettol săpun lichid Lavandă după ce ați atins carne sau ouă crude. Mânerele frigiderului și ale dulapurilor trebuie curățate săptămânal.
Baia.
Băile sunt un spațiu periculos care facilitează dezvoltarea virusurilor, din cauza atmosferei calde și umede. Virusurile gripale, rotavirusurile și rinovirusurile se dezvoltă rapid în băi din acest motiv. Obișnuiți-vă să folosiți săptămânal Dettol șervețele dezinfectante pentru suprafețe pe butonul de acționare a rezervorului vasului de toaletă și pe clanță.
Acum că știți mai multe despre dezinfectanți și despre cum funcționează aceștia, aflați cum puteți păstra curățenia în restul casei aici.